26.2.12

keep searching...



“Again and again I found myself observing that the long process of creation was often more interesting to me than the
‘performance’ or ‘show’ itself – that I was more curious and obsessed with this part than fulfilled with the ‘result’."

       Το  1997 στα πλαίσια της "Πολιτιστικής Πρωτεούσας της Ευρώπης: Θεσσαλονίκη" είχα την τύχη να γνωρίσω τον Thomas Mettler. Μία εβδομάδα με καθημερινά μαθήματα 9 ωρών που περιλάμβαναν ασκήσεις υποκριτικής, χορού που το ζητούμενο ήταν το ταξίδι της αναζήτησης τησ έκφρασης! Βέβαια ακολούθησαν άλλα δύο σεμινάρια μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Μοναδικές εμπειρίες και τα τρία.
       Ο Thomas Mettler κατάγεται από την Ελβετία και στα χνάρια του Marcel Marceau έχει παρουσιάσει projects και ως μίμος, ηθοποιός και χορευτής. Τα τελευταία 26 χρόνια διδάσκει physical theater, ένα μοναδικό μείγμα υποκριτικής και χορού. Έχει διδάξει σε πολλές χώρες όπως Κολομβία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Αμερική, Ινδία, Ελλάδα, Πορτογαλία και φυσικά Ελβετία. Αξίζει να δείτε ένα κομμάτι δουλειάς του:

  
 
Ο Thomas Mettler το καλοκαίρι του 2009 χόρεψε με τον Ινδό Astad Deboo έξω από την εκκλησία Μοgno (Ελβετία) στα πλαίσια ενός project το οποίο παρουσιάστηκε στα θέατρα της Γερμανίας και της Ελβετίας τον Οκτώβριο του 2010. Στο παρακάτω video που θα δείτε δεν έχει γίνει καμία πρόβα, καμία προετοιμασία απλά λειτουργεί ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...