2.4.12

DIY : Κόκκινη κλωστή δεμένη...



Ήρθε λοιπόν και το Πάσχα..Μαζί του φέρνει έθιμα γνωστά και μη εξαιρετέα για κάθε ελληνική οικογένεια. Η μυρωδιά του ζεστού τσουρεκιού, η χιλιοστή προβολή του Ιησού από τη Ναζαρέτ, που όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε πάλι θα δούμε φέτος, όπως οι λαμπάδες και το τσούγκρισμα των αυγών θα κυριαρχήσουν στο πασχαλιάτικο σκηνικό. Φέτος και όχι λόγω κρίσης αλλά λόγω δημιουργικότητας σας προτείνω αντί να βάψουμε κόκκινα τα αβγά, να τα βάψουμε με κλωστές. Μπορεί να το έχετε ακούσει σίγουρα όμως κάπου θα τα έχετε δει. Κι αν πάλι όχι ευκαιρία να το δοκιμάσετε.

 Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα χρειαστούμε τα παρακάτω. Ειδικές κλωστές σε διάφορα χρώματα (τις βρίσκουμε σε ποικίλου είδους μαγαζιά μέχρι και πλανόδιους), αλουμινόχαρτο και φυσικά τι άλλο από άσπρα αβγά (αποτυπώνονται καλύτερα τα χρώματα). Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
  Βρέχουμε λίγο τις κλωστές και τυλίγουμε ένα ένα τα αβγά με τις κλωστές. Μπορούμε να παίξουμε με διάφορα χρώματα, συνδυασμένα μεταξύ τους. Δεν είναι ανάγκη να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του αβγού. Μόλις τυλίγουμε ένα αβγό το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία με όλα τα αβγά, τα βουτάμε σε βραστό νερό σε χαμηλή φωτιά. 5-10 λεπτά αρκούν για να βράσουν οπότε και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. τα αφήνουμε έτσι όπως είναι με το αλουμινόχαρτο να κρυώσουν λίγο και μετά από λίγο ξεκινάνε τα αποκαλυπτήρια!! Όμορφα χρωματιστά αβγά που φλερτάρουν να τα διαλέξεις... Για περισσότερη λάμψη αρκεί να τα "σκουπίσετε" με χαρτί κουζίνας ποτισμένο με 2 σταγόνες ελαιόλαδο. 
Καλή επιτυχία, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και καθόλου βαρετή!!!  










Όσοι βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης μπορούν να προμηθευτούν κλωστές 
από το karoto market (Δελφών με 28ης Οκτωβρίου, τηλ 2310869828).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...