18.3.12

Graffiti..μια παρεξηγημένη τέχνη..





Εάν το γκράφιτι είναι δημιουργικό, τότε είναι τέχνη.










Τί γίνεται όμως όταν δεν συμβαίνει αυτό; 
Τοίχοι άναρχα "βαμμένοι" που δημιουργούν ένα σκηνικό εγκατάλειψης και παρακμής δεν θα έλεγα ότι είναι αισθητικά αποδεκτό.



Στο Σαν Φρανσίσκο αξιωματούχοι προσπαθούν να προωθήσουν μία ψηφιακή λύση στο εδώ και δεκαετίες πρόβλημα των γκράφιτι.
Η εφαρμογή, Graff City στο iPhone, χρησιμοποιεί λογισμικό στο οποίο ψηφιακές πληροφορίες μπορούν να προστεθούν σε μια φωτογραφία – να δημιουργήσει δηλαδή την εντύπωση ότι ο χρήστης βάφει μία οποιαδήποτε επιφάνεια μέσα στο οπτικό του πεδίο.
Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να λάβει μια εικόνα της δημιουργίας του και να την ανεβάσει το στο Facebook ή στο e-mail ή σε κάποιον άλλο χρήστη.
“Ο στόχος είναι να αποκτήσουν οι νέοι που θα έμπαιναν στον πειρασμό να καταστρέψουν μια ιδιοκτησία, μια εναλλακτική” δήλωσε η Tyra Fennell, διαχειρίστρια  του προγράμματος εκπαίδευσης για το Arts Commission του Σαν Φρανσίσκο.
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την εμπορία εταιρεία McCann Worldgroup, το οποίο προσφέρει δωρεάν μέσα από το iTunes Store. Η Fennell δήλωσε ότι το Graff City είναι μια επέκταση του προγράμματος StreetSmARTS της πόλης, στην οποία γκράφιτι καλλιτέχνες ανταγωνίζονται για επιχορηγήσεις 3.000 δολαρίων για να ζωγραφίσουν στους τοίχους που διατίθενται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Δείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...