11.12.12

Cloud Atlas




Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ, Άντι και Λάνα Γουατσόφσκι με τους: Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Χιου Γκραντ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ
Έξι διαφορετικές ιστορίες, από τον Ειρηνικό του 1849 μέχρι τη Χαβάη ενός μετα-αποκαλυπτικού μέλλοντος, ενώνουν την κοινή μοίρα των ανθρώπων στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.


Αν με το Matrix  αισθανθήκατε κάπως περίεργα, με το Cloud Atlas θα αισθανθείτε ακόμα περισσότερο περίεργα με το πέρας της ταινίας. 

"Ένα μωσαϊκό, έξι –φαινομενικά- άσχετων ιστοριών μεταξύ τους. Το κουβάρι της ιστορίας εξελίσσεται με μοναδικό αφηγηματικό τρόπο με διαδοχικά χρονικά πισωγυρίσματα και σίγουρα απευθύνεται σε προσεκτικούς θεατές και – πιθανώς – με πολύ καλή μνήμη. Παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας –περί τα 172 λεπτά – σε καμία περίπτωση δεν αφήνει το κοινό να βαρεθεί εξαιτίας των γρήγορων εναλλαγών στις ιστορίες, τις εποχές, στους χαρακτήρες." 

"Μια ευφυέστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας με ουσία και μηνύματα για την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία! Είναι σαν ένα παζλ ολόκληρης της ανθρωπότητας να αποκαλύπτεται σιγά σιγά με φόντο την αιώνια πάλη των τάξεων. Η ταινία για 'μένα είναι πραγματικό αριστούργημα, δίνει απίστευτη τροφή για σκέψη και προβληματισμό, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρη."









Δείτε το trailer της ταινίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...